Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Elena Udreát a Bute-gála-ügyben. A bukaresti legfelső bíróság döntése nem jogerős. A volt idegenforgalmi és fejlesztési minisztert a Lucian Bute ökölvívó 2011-es gálájának törvénysértő megszervezésében találták bűnösnek, és hivatali visszaélés és vesztegetés elfogadása miatt ítélték el. Udreát felmentették a hamis okirat használata és a jogtalanul szerzett európai uniós alapok vádpont alól.

Az ügyben vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt öt év letöltendőt kapott Rudel Obreja, a román ökölvívó-szövetség volt elnöke. Tudor Breazu üzletembert, Elena Udrea nanai telkeinek adminisztrátorát három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ion Ariton volt gazdasági minisztert felmentették a vádak alól.

Ugyanebben az ügyben több más személyt is elítéltek nem jogerősen: így ?tefan Lungut, Udrea volt minisztériumi tanácsosát, Ana Maria Topoliceanut, az Országos Befektetési Társaság volt vezetőjét, Gheorghe Nastasiát, a turisztikai minisztérium volt főtitkárát, továbbá Dragoş Bo?oroagă cégvezetőt.