• Începând de astăzi se pot depune dosarele pentru sprijinul acordat de către Consiliul Judeţean Covasna pentru programul After school. Pentru acest program Consiliul alocă fiecărui proiect depus 20.000 lei, care înseamnă 25% din valoarea proiectului, tot atât este finanţat de către unităţile administrativ-teritoriale participante şi 50% de către Fundaţia HEKS din Elveţia. În cadrul acestui program ajuns la cea de-a treia ediţie, începând din septembrie au fost implicate 13 localităţi şi 312 copii din judeţul Covasna.
  • Astăzi de la orele 19:30 va fi inaugurat la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna cinematograful Arta by Cityplex. Cu această ocazie va fi proiectat filmul Fixeur de Adrian Sitaru, iar la proiecţie va fi prezent şi regizorul. La Sfântu Gheorghe ambele cinematografe ? Lux şi Arta ? şi-au oprit activitatea după 1989. Primul a fost restituit proprietarului de drept, iar în al doilea a funcţionat până în 2012 o discotecă. Tot în această clădire este şi sediul Teatrului Andrei Mureşanu.
  • Legea privind reorganizarea Direcţiilor pentru Agricultură vine cu o serie de modificări în bine pentru fermieri. Potrivit conducerii Direc?iei jude?ene pentru Agricultură Covasna, ace?tia vor avea, printre altele, posibilitatea de a participa la cursuri de formare organizate de institu?
  • Medicii de familie pot consulta un pacient maxim 15 minute, dacă doresc să respecte prevederile legale. Casa de Asigurări de Sănătate consideră ideal programul de cinci ore pentru medicii de familie, timp în care pot fi consultaţi 20 de pacienţi. Conform reprezentanţilor medicilor de familie din judeţul Harghita, acest număr poate fi respectat doar pe hârtie, deoarece într-o zi pot trece prin cabinet chiar şi 40 de pacienţi.
  • Fundaţia Maghiaro-Armeană Sfânta Treime din zona Ciucului şi Autoguvernarea Armeană din Budapesta au demarat realizarea unei hărţi de istorie culturală şi timp liber, în care sunt prezentate Depresiunea Ciucului şi zona Ghimeşului.
  • Judeţele Mureş, Harghita şi Covasna sunt fruntaşe nu numai în plan naţional, dar şi în Europa de Est în privinţa îngrijirii medicale şi asistenţei sociale la domiciliu, la care apelează din ce în ce mai multe persoane. Organizaţia Caritas din Alba Iulia serbează 20 de ani de la înfiinţarea acestui serviciu în 1997.

Bejegyzés navigáció