• Cu ocazia aniversării a 60 de ani de la Revoluţia Ungară din 1956 au fost depuse coroane de flori la Snagov, la monumentul ridicat în memoria fostului premier al Ungariei din acea vreme, Imre Nagy, care a fost deţinut după înfrângerea revoluţiei la Snagov, lângă Bucureşti.
  • Cu ocazia aniversării a 60 de ani de la Revoluţia Ungară, la Odorheiu Secuiesc au fost decernate pentru prima dată premiile Secuiul de Fier. Distincţiile primăriei Odorheiu Secuiesc sunt acordate acelor persoane între 25?45 ani, care au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea oraşului, sunt ataşaţi locurilor natale şi de maghiarime. Au fost decernate 3 distincţii iniţiatorilor unor proiecte locale cu caracter informativ şi social.
  • Cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea episcopului catolic de Transilvania, Márton Áron, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, împreună cu Secretariatul de Stat Politici pentru Relaţia cu Maghiarii de Pretutindeni din cadrul Cabinetului Primului Ministru şi Asociaţia Pro Patria, organizează o serie de evenimente dedicate memoriei episcopului ? la sediul Institutului Maghiar din Bucureşti, Str. Gina Patrichi nr. 8. La ora 19:00 – Lázár Csilla, director al Muzeului Márton Áron din Sândominic (jud. Harghita) vernisează o expoziţie care prezintă viaţa episcopului Márton Áron.
  • Satu Mare: Pre?edintele Klaus Iohannis, ?i ministrul apărării na?ionale, Mihnea Motoc, participă la dezbaterea cu public pe tema ?Armata ? instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională?.
  • Prefectura Covasna a depus o plângere în instanţă împotriva Primăriei Sfântu Gheorghe, care, după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a pieţei centrale, a lăsat un morman uriaş de pământ în faţa acestei instituţii. Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat, că s-a văzut nevoit să apeleze la instanţa de judecată, deoarece repetatele apeluri făcute către autorităţile locale nu au avut succes.
  • Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu a solicitat urgentarea procesului de restituţie, deoarece până la sfârşitul anului procedura ar trebui încheiată. Prefectul vede puţine şanse pentru încheierea restituirii proprietăţilor funciare până la sfârşitul anului, deoarece abia în circa 70% din cazuri s-au încheiat procedurile necesare.
  • Până la mijlocul lunii noiembrie se pot depune solicitări pentru anveloparea termică a blocurilor din Sfântu Gheorghe. Tot până la acea dată se poate solicita sprijin pentru realizarea de sisteme de încălzire centralizată, renovarea acoperişurilor sau modernizarea lifturilor din blocuri.

Bejegyzés navigáció