?        Ministrul culturii a demis din funcţie demnitarii Guttmann Szabolcs şi Csók Zsolt din Comisia Regionala de Protejare a Monumentelor, fără a da explicaţii celor demişi, în locul lor au fost numiţi Marius Porum şi Sorin Nemeti.

?        La Cluj a început ieri festivalul de muzică  Untold cu concertul trupei Faithless. Festivalul  a inceput joi dupa-amiaza şi ţine până duminică. Peste 300 de mii de oameni, sunt asteptati sa ia parte la acest urias eveniment de muzica electronica.

?        Statele Unite evaluează noile documente trimise de Turcia în sprijinul unei eventuale extrădări a predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de regimul de la Ankara că a orchestrat lovitura de stat e?uată din 15 iulie, a declarat joi un reprezentant al Departamentului de Stat american, citat de Reuters.

?        Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richeter s-a produs în această după-amiază în jude?ul Buzău.Potrivit Institutului Na?ional Pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 13:54, la adâncimea de 150 de kilometri.

 

?        În galeria judeţenă din Miercurea Ciuc se va deschide astăzi o expoziţie despre posibilităţile de refolosire a şurelor, caselor tradiţionale din secuime. Vernisajul va avea loc astăzi la ora 18.

PARTEA A II-A: Emisiunea  ?Ştirile săptămânii? – va fi realizat de Székely Ervin.

 

Bejegyzés navigáció