• Festivalul Untold, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din ţară, la care organizatorii estimează participarea a 350.000 de persoane, începe astazi la Cluj-Napoca. Principalele concerte aşteptate la cea de-a doua ediţie Untold, ce se desfăşoară în perioada 4-7 august. Principala scenă a festivalului este cea mai mare amenajată în România. În acest an, conceptul creativ al festivalului porneşte de la poveştile nespuse ale Transilvaniei. Untold a primit în 2015 premiul ‘Best Major European Festival’ încă de la prima ediţie.

  • Peste 400 de familii din judeţul Harghita nu au nici acum energie electrică. O furtuna puternică a avariat azi-noapte mai multe transformatoare de medie tensiune. Cele mai mari probleme sunt la Odorhoiu Secuiesc – acolo 350 de de gospodării nu au curent.
  • Reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar a generat o majorare cu 2,22% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7, mai exact de la 44,43% la 46,65%. Comparativ cu procentul înregistrat anul trecut după soluţionarea contestaţiilor se înregistrează o creştere de peste 7%. Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în judeţul Harghita (59,4%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (22,9%). Repartizarea pe posturi titularizabile a candidaţilor va avea loc în zilele de 8 şi 9 august, în şedinţe publice organizate de centrele de concurs.
  • 900 de absolvenţi din Harghita urmează să primească ajutor de şomaj, ei înregistrându-se în perioada legală la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă –  a declarat Tiberiu Pănescu, Directorul AJOFM HR. Indemnizaţia de şomaj de care beneficiază tinerii este de 250 de lei pe lună şi se acordă timp de 6 luni. In premieră, absolvenţii trebuie să completeze online un chestionar de interese, tip ‘holland’, prin care se va realiza o evaluare, astfel încât să li se poată oferi servicii în funcţie de ceea ce îi interesează mai mult Acest chestionar este disponibil la nivel naţional – a adaugat Tiberiu Pănescu.
  • În perioada 5-10 august la Reci (CV) va fi organizată cea de-a doua etapă a proiectului ?Regatul Apelor? (singurul program tematic de educa?ie ecologică prin scufundări, din Europa), finan?at de către Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România. Demersul îşi propune să le ofere tinerilor o alternativă educaţională inedită ?i provocatoare, bazată pe observare şi interacţiune directă cu mediul înconjurător. Caravana ?Regatul Apelor? (un autobuz londonez,  complet recodiţionat şi ?renovat? de echipa ?The European Nature Trust?, amenajat ca o ?sală de clasă? pe roţi) este prima activitate dedicată copiilor. A doua activitate din cadrul proiectului constă în organizarea unei tabere tematice de educaţie ecologică prin scufundări de tip Junior Ranger, în cadrul căreia 30 de tineri, alături de 10 coordonatori specialişti, vor descoperi miunăţiile ariei naturale protejate ?Natura 2000 Râul Negru? din judeţul Covasna.

Bejegyzés navigáció