? Braşov: ?Cinema în aer liber? se întoarce cu cele mai bune filme la Braşov, în perioada 26 – 31 iulie. Şase filme de autor vor fi proiectate, de la ora 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m?, şi singurul proiector digital mobil din ţară.
? Conferinţă de presă organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (ora 18:00, sediul INS, Bucuresti).
? Maine incepe Tabăra UE a Consfătuirii Tinerilor Maghiari din Transilvania. În acest an tabăra nu va fi organizată la Izvorul Mureşului, ci în Parcul Natur Air din satul Sub Cetate, comuna Zetea (jud. Harghita), sub motoul ?Europa tinerilor?. Organizatorii asteaptă aproximativ 350-400 de participanţi. Tabăra UE a MIÉRT este organizată în comun de preşedinţia UDMR şi Academia ?Kós Károly?, oraganizaţie condusă de fostul preşedinte al UDMR, senatorul Béla Markó.Manifestarea va avea loc în perioada 27-31 iulie.
? Muzicieni renumiţi, din şase ţări (România, Ungaria, Germania, Franţa, Italia şi SUA), vor participa la sfârşitul săptămânii, la Festivalul Internaţional de Jazz de la Miercurea Ciuc, considerat unul dintre cele mai importante de acest fel din România. Trupa ?Kéknyúl Hammond Band?, din Ungaria, al cărei solist vocal, Andrew Heffner (SUA) va evolua în avanpremieră miercuri, 27 iulie, într-un spectacol gratuit prezentat în faţa teatrului din Miercurea Ciuc. Biletele pentru festivalul pot fi achiziţionate şi online (http://www.jazzfestival.ro/).
? In anul 1721 (acum 295 de ani) s-a născut Samuel Brukenthal, om politic sas din Transilvania, guvernator al acesteia între anii 1777 şi 1787; colecţionar de artă; palatul lui din Sibiu, azi „Muzeul Brukenthal”, adăposteşte colecţia sa de artă (m. 1803)
? Germania: Un tribunal din Köln urmează să se pronunţe, astăzi, asupra reclamaţiei formulate de fostul cancelar german, Helmut Kohl, împotriva fostului său biograf, care ar fi publicat o biografie neautorizată a fostului şef al executivului de la Berlin.
? Astăzi se împlinesc 40 de ani (1976) de la utilizarea pentru prima dată a cardului VISA, la Thompson Travel (SUA), fiind emis de Howard Bank.
? Patrea a II-a a emisiunii, ?Mozaik ? magazin cultural?, va fi realizata de Darvas Enikő.

Bejegyzés navigáció