? UDMR Bihor a bătut palma cu PSD şi ALDE pentru a conduce Consiliul Judeţean Bihor. Realizarea alianţei UDMR-PSD-ALDE este o victorie a preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, care a insistat pentru această variantă încă dinaintea campaniei electorale.

? UDMR Cluj poartă discuţii atât cu PNL, cât şi cu PSD despre alcătuirea unei majorităţi în judeţul Cluj, iar în schimbul acordării voturilor sale solicită nu numai funcţiile de primar şi de vicepeşedinte al Consiliului Local, ci plăcuţe multilingve la intrările în Cluj-Napoca. (În Consiliul Judeţean, PNL a obţinut 18 mandate de consilier, PSD – 12, iar UDMR – 7 mandate.)

? Curtea Constituţională a Ungariei a respins, ieri, toate contestaţiile depuse în ultima perioadă în privinţa organizării unui referendum pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor, astfel încât acţiunea de consultare a populaţiei va putea avea loc în toamna acestui an.

? Maxima absolută a lunii iunie, înregistrată în 1962, a fost depăşită marţi, la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor urcând până la 33 de grade Celsius.

? Aproape 60.000 de PET-uri au fost colectate în localităţile judeţului Harghita în cadrul unei campanii de conştientizare derulate de Consiliul Judeţean Harghita, ca parte a unui proiect european de implementare a unui Sistem de management integrat al deşeurilor.

? Sibiu: Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Interna?ional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 22 ? 26 iunie, se va deschide la ora 22:00, cu filmul ?Câini?, în regia lui Bogdan Mirică, marele câ?tigător al Trofeului Transilvania 2016

? Vineri, 24 iunie 2016, 15 instituţii culturale din Bucureşti organizează, sub egida EUNIC, cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale. Institutul Balassi din Bucureşti va organiza expoziţii, concerte, workshop, duel de benzi desenate, action painting, performance-uri, Midnight Gulaş, discu?ii, concursuri şi multe altele.

Bejegyzés navigáció