Az RMDSZ Nőszervezet bukaresti területi szervezete, a Bukaresti RMDSZ-el és a Petőfi Művelődési Társasággal együttműködve vidám, nőnapi programot szervezett március 8-án, a Petőfi Házban.

Elsőként, a házigazda szerepében Buday Richárd az RMDSZ területi szervezetének elnöke köszöntötte a hölgyeket, majd dr. Nagy Éva, a területi nőszervezet elnöke mondott ünnepi beszédet: ?Tavasz van, gyönyörű tavasz,? Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel – A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!? – József Attila tavaszi gondolataival, Vivaldi zeneakkordjain köszöntök szeretettel minden kedves hölgyet, és családjaikat, szeretteiket, s mindazokat, akik ma este velünk együtt ünneplik a Nemzetközi Nőnapot, amelyet 1917 óta minden évben március 8-án tartunk a Nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezéseként.

Az Ady Endre Líceum diákjainak és a Zeneakadémia hallgatójának közreműködésével készült ünnepi összeállítás üzenete az egyetértés, összhang és egymás iránti tolerancia ? mondta küszöntőbeszédében Nagy Éva, az RMDSZ Bukaresti Területi Elnöke. A diákok ünnepi műsorának legfőbb gondolata a következőképpen foglamazható meg: ?A szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen.?

Isten éltesse a nőket!