• Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Tőkés László, precizând că cel care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României.
  • Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Instanţa a mai dispus confiscarea de la Olosz Gergely a sumelor de 384.000 de euro şi 400.000 lei şi menţinerea sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor mobile ale acestuia până la recuperarea prejudiciului. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
  • Bihor: Edilii UDMR din Bihor îi solicită premierului Dacian Cioloş, printr-o scrisoare, să modifice Codul fiscal şi normele metodologice de aplicare a acestuia. Scrisoarea a fost prezentată, joi, la o întâlnire a primarilor şi viceprimarilor Uniunii, de deputatul UDMR Szabó Ödön, care a declarat, printr-o metaforă, că o bicicletă nu poate fi impozitată ca o maşină de lux.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi a celei de 19 noiembrie – Ziua bărbatului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
  • La Muzeul Secuiesc al Ciucului are loc sâmbătă, 5 martie, ora 18, vernisajul expoziţiei omagiale dedicat artistului Gaál András, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Cu acest prilej va fi lansat şi volumul-interviu, redactat de publicistul Székedi Ferenc, critic de artă.
  • România este un partener strategic important pentru Ungaria, volumul schimburilor comerciale între cele două ţări fiind anul trecut de 7,3 miliarde de euro, ceea ce reprezinte o creştere faţă de anul anterior, a subliniat joi, la Budapesta, secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe László Szabó, la un forum organizat pe teme de investiţii şi de comerţ de Asociaţia Mediului de Afaceri Româno-Ungare.
  • „Ziua Mondială de Rugăciune”; este o zi în care creştinii de diferite confesiuni se întâlnesc în localităţile lor pentru a se ruga pentru o ţară anume şi pentru pace în lume; iniţiată de mişcarea ecumenică a femeilor, este celebrată în prima zi de vineri a lunii martie, în peste 170 de ţări din lume; programul este pregătit de femei, dar invitaţia la rugăciune se adresează tuturor.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Stirile saptamanii? va fi realizată de Székely Ervin

Bejegyzés navigáció