Guvernul Ungariei va reinfiinta compania aeriana nationala cu capital rusesc, a anuntat secretarul de stat insarcinat cu politicile de transport al Ungariei, Tasó László, la postul public M1. Tot acolo, vicepresedintele executiv al companiei ruse Sukhoi, Ievgeni Andrasnikov a precizat ca compania rusa va furniza aparatele tip Sukhoi Superjet 100 necesare lansarii. Potrivit estimarilor, compania aeriena va aduce doar partii ungare un profit de 110 de milioane de euro anual. Fosta compania de stat Malev, infiintata in 1946, a intrat in faliment in urma cu 4 ani.

Parinti, profesori, impreuna cu artisti si personalitati publice din Cluj au lansat un apel public adresat Ministerului Educatiei si Cercetarii in care sar in apararea claselor cu profil de arta din cadrul Liceului Teoretic ?Apáczai Csere János?. Unul dintre argumentele in favoarea continuitatii este ca datorita sponsorilor, dar si a parintilor s-a reusit achizitionarea infrastructurii necesare invatamantului de arta.

Guvernul Ungariei finanteaza la Cluj-Napoca un centru dedicat dezvoltarii talentelor in diverse domenii. 45 milioane de forinti (650 mii RON) au fost alocati proiectului coordonat de Grupul Pont. Centrul K+ a fost inaugurat ieri seara in prezenta reprezentatilor Ungariei si a autoritatiilor locale. Sediul a fost oferit, cu titlu gratuit, de biserica romano-catolica.

Romano-catolicii sarbatoresc astazi ultima zi a ?farsangului?, un fel de carnaval care preceda Miercurea Cenusii cu care se intra in postul pastelui. Sarbatoarea a fost preluata cu timpul si de credinciosii altor confesiuni. Miercurea Cenusii a fost instituita in timpul pontificatului lui Grigore cel Mare, cel care a revolutionat calendarul care, astazi, ii poarta numele (calendar gregorian).

Bejegyzés navigáció