• Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat marţi Ungaria într-un dosar legat de legea ei de combatere a terorismului, judecătorii acestei instanţe apreciind că respectivul act normativ adoptat în anul 2011 nu conţine suficiente garanţii privind respectarea libertăţilor individuale. Instanţa europeană a fost sesizată de doi membri ai unui ONG care nu au avut succes cu un demers similar la Curtea Constituţională ungară. Hotărârea prevede şi o despăgubire de 4.000 de euro pentru cei doi reclamanţi. Decizia nu este definitivă şi ea poate fi contestată în termen de trei luni de către autorităţile de la Budapesta.
  • Astăzi de la ora 19:00 are loc, in Sala Radio, Concertul Memorial Bács Lajos. Dirijorul Bács Lajos a trecut în nefiinţă pe 30 iunie 2015. Cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată, pentru mai bine de patru decenii, de Orchestrele Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio, cea care îi şi dedică acest eveniment. Concertul din 13 ianuarie se va derula sub bagheta a patru dirijori, toţi fiind foşti studenţi ai celui comemorat. Repertoriul serii va include de altfel şi două compoziţii semnate de Bács Lajos, alături de partituri ce aparţin lui Bach, Mozart sau Schubert.
  • Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti ? organizează în fiecare an evenimente fotografice cu ocazia Zilei Fotografiei in România (ziua de naştere a lui Szathmári Pap Károly ? Carol Popp de Szathmári). Astazi de la ora 18.00 fotograful Eifert János (Ungaria) împreună cu bucătarul Orbán Ferenc vor ţine un workshop Photo&Food/Food Photo. În cadrul acestei workshop fotograful si bucătarul le va înlesni participanţilor să aibă acces la o experienţă inedită în food photography. Ne vor explica tehnicile de iluminare, efectele speciale, post-procesarea fotografiilor.
  • Ambasadorul Ungariei la Washington, Réka Szemerkényi, i-a cerut într-o scrisoare oficială cotidianului „The New York Times” corectarea neadevărului publicat cu privire la Ungaria. Articolul publicat in publicaţia americana îl acuză pe un oficial ungar de comiterea unei infracţiuni deosebit de grave, nu îşi susţine acuzaţiile cu nici o dovadă. Autoarea articolului, Katrin Bennhold a recunoscut presei ungare că nu a verificat veridicitatea informaţiei despre care a scris.
  • In partea a II-a a emisiunii, in ?Natura Studio? realizată de Benedek Csilla, vom difuza un interviu cu Kilin Ildikó terapeut-maseur (Cluj Napoca) despre tehnicile pentru inbunatatirea starii de sanatate a oamenilor in varsta.

 

Bejegyzés navigáció