Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Oradea nu renunţă la planurile de a înfiinţa o linie de studiu cu predare în limba maghiară, deşi, deocamdată, nu există interes suficient din partea unor potenţiali viitori studenţi ? a declarat Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină. Bodog vede în lansarea liniei de studiu amintite singura cale prin care UMF de la Oradea poate să-şi depăşească condiţia de universitate mică.

Tribunalul Târgu Mureş a desfiinţat decizia primarului municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, de a nu aproba manifestările dedicate zilei de 10 martie, de comemorare a eroilor secui, mai exact marşul şi mitingului din faţa Prefecturii. Decizia tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ministerul Muncii a decis să nu mai finanţeze activităţile de îngrijire la domiciliu desfăşurate de două ONG-uri covăsnene, Fundaţia Creştină Alapítvány şi Caritas, care împreună au grijă de mai bine de 1,5 de mie de bolnavi rămaşi fără aparţinători. ?Din fericire?, statul român furnizează doar o parte din capitalul necesar funcţionării celor două asocaţii.

Fostul ministru al comunicaţiilor din partea UDMR, Nagy Zsolt, a reacţionat printr-o postare pe blogul personal vizavi de scandalul cărţilor scrise cu sutele în spatele gratiilor. Potrivit lui Nagy, opinia publică ?nu vede pădurea din cauza copacilor?, anume că nu este vorba despre opere literare, şi nici despre cărţi, ci despre lucrări ştiinţifice, cel puţin în cele mai multe cazuri. Din cauza unor impostori, există pericolul ?să aruncăm copilul cu apa murdară? ? a avertizat acesta.

 

 

Bejegyzés navigáció