• Mâine la ora 19.00, la Institutul Balassi ? Instiutul Maghiar din Bucureşti are loc vernisajul expoziţiei ?Sinagogile din Europa Centrală şi de Est, 1782?1944?. Expoziţia a fost realizată pe baza volumului cu acelaşi titlu, al cărui autor este artistul fotograf şi istoricul de artă Klein Rudolf din Subotiţa. Rezultată în urma unor cercetări desfăşurate pe parcursul a 20 de ani, expoziţia prezintă mult mai amplu, decât în volum, arhitectura de sinagogi, prin intermediul celor aproape 400 de fotografii, acoperind de fapt întreg teritoriu al monarhiei austro-ungare.
  • ?Strigătul străzii, cântecul unei generaţii Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ din Timişoara pregăteşte premiera musicalului HAIR, în regia lui Puskás Zoltán. Conceput în plină criză a refugiaţilor, repetat în timp ce tinerii timişoreni scandau în Piaţa Operei şi gata de vizionat duminică, 29 noiembrie, (ora 19:00) spectacolul ‘Hair’ promite să redea întocmai vocea generaţiei de azi.
  • Popuralitatea Jobbik a scăzut cu o treime (22%), în timp ce Fidesz ar câştiga detaşat (48%) – potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul de sondare a opiniei publice Nézőpont din Ungaria. Două treimi din populaţia Ungarie susţin poziţia partidelor de guvernământ în chestiunea migraţiei.
  • Secţiunea Maghiară-Română al CCI Ungare, înpreună cu Camera de Comerţ şi Industrie al judeţului Békés (Ungaria), organizează, astăzi, la Békéscsaba ?Conferinţa economică de relaţie externă şi parteneriat maghiar?român?, eveniment la care participă Alexandru Victor Micula, ambasadorul României la Budapesta.
  • Ambasada SUA la Bucureşti va fi închisă pentru sărbătorirea Zilei Recunoştinţei, activitatea urmând a fi reluată vineri, 27 noiembrie.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Cotidiene? va fi realizata de Forró László.

Bejegyzés navigáció