• La Arad şi în mai multe judeţe din Transilvania se comemorează astăzi 166 de ani de la executarea celor 13 ofiţeri ai armatei imperiale austriece sub acuzaţia că s-au alăturat mişcării revoluţionare a lui Lajos Kossuth şi au susţinut revendicările maghiare de independenţă faţă de Imperiul Austriac, încălcându-şi astfel jurământul de fidelitate faţă de Casa de Habsburg. La comemorările de la Arad participă Kelemen Hunor, preşedintele UDMR şi Semlyen Zsolt, vicepremierul Ungariei. La Bucureşti comemorarea începe la ora 18 la Centrul Cultural ?Petofi Sandor?
  • Consiliul Judeţean Covasna a inaugurat, ieri în comuna Leţ, centrul de management integrat al deşeurilor din judeţul Covasna, în prezenţa ministrului mediului, Graţiela Gavrilescu şi a autorităţilor judeţene. La proiectul ?Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Covasna?, cu o valoare totală de 30.038.000 de euro, Consiliul Judeţean a avut o cotribuţie de 3.000.000 de euro.
  • Organizaţiile non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii cu boli grave sau care se află în proces de recuperare după afecţiuni severe, ar putea obţine sprijin financiar aplicând la Programul ?MOL pentru sănătatea copiilor?, lansat de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate. În cadrul celei de a VII-a edi?ie a Programului vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 313.500 de lei organizaţiilor non-profit care desfă?oară astfel de proiecte ?i care îndeplinesc criteriile de jurizare.
  • Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc a aniversat 15 ani de la înfiinţare. În cadrul manifestărilor au fost decernate plachete comemorative profesorilor.

Bejegyzés navigáció