• Elevii de liceu pot câştiga finanţări de până la 10.000 de euro pentru şcolile lor, dacă urmează un curs online gratuit de educaţie financiară şi e-commerce, în cadrul competiţiei naţionale ?Bani pentru şcoala ta!?. Aflată la a doua ediţie, competiţia se adresează elevilor, absolvenţilor, profesorilor, părinţilor şi oricăror susţinători ai unităţilor de învăţământ, cu vârsta mai mare de 15 ani. Competiţia ?Bani pentru scoala ta!? este organizată de Junior Achievement România, în cadrul programului de educaţie financiară susţinut de Visa şi băncile membre.
  • Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Harghita a primit o suplimentare de buget care asigură cheltuielile de funcţionare a sistemului sanitar din judeţ, fără a lua în calcul sumele necesare pentru aparatură medicală, stomatologie şi tratamente fizioterapeutice. Prin această suplimentare a fost mărit bugetul anual al instituţiei cu 15%. Conform directorului CJAS Harghita aproape toate cheltuielile necesare până la sfârşitul anului sunt asigurate prin suma de aproape 25 milioane de lei primită acum.
  • Conform unui studiu INSCOP realizat la solicitarea Adevărul, peste 70% din populaţia României are o părere proastă, iar 7% o părere bună despre autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.
  • O comisie specială formată din cinci specialişti verifică până joi condiţiile necesare pentru acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita. Directorul unităţii medicale crede că acest proces va fi unul de durată. Comisia se va consulta cu medicii principali, asistenţii principal, va verifica activitatea desfăşurată în spital. Verificarea personalului angajat şi a pacienţilor va fi făcută aleator.

Bejegyzés navigáció