? Moţiunea de cenzură iniţiat de PNL la adresa Guvernului va fi citită astăzi în plenul reunit al Parlamentului. UDMR nu se va exprima împotriva moţiunii de cenzură, iar o decizie finală va fi luată înainte de vot – a spus Kelemen Hunor, preşeidntele Uniunii. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat că astăzi se va întâlni cu UDMR pe tema moţiunii de cenzură. Gorghiu a susţinut că nu se va negocia funcţii şi că un guvern multicolor PNL-UDMR-UNPR sau monocolor PNL susţinut de UNPR şi UDMR sunt variante de lucru luate în calcul după ce se va vedea poziţia celor cu care va avea întâlniri în cursul acestei săptămâni.

? Tribunalul Covasna a amânat încă o dată pronunţarea sentinţei în procesul dintre Prefectura Covasna şi Partidul Civic Maghiar, care a contestat în instanţă amenda de 5000 de lei primită anul trecut pentru nerespectarea protocolului de intonare a imnului Ungariei la reuniuni publice.

? Budapesta: Guvernul ungar îşi menţine intenţia de a construi noi garduri de sârmă ghimpată la graniţe, pentru a opri pătrunderea migranţilor ilegali, iar parlamentul ungar a adoptat o rezoluţie în care a pus actuala criză provocată de valul de migraţie pe seama politicilor iresponsabile ale UE şi a cerut ca frontierele blocului comunitar să fie apărate prin toate mijloacele posibile.

? Ungaria şi România sunt parteneri comerciali strategici, schimburile comerciale dintre cele două ţări depăşind şapte miliarde de euro în 2014, a declarat ambasadorul Ungariei în România, Botond Zákonyi, în cadrul Forbes CEE Forum. În 2014, totalul schimburilor comerciale dintre România şi Ungaria a fost de peste 7 miliarde de euro. Exporturile româneşti în Ungaria au însumat aproximativ 3 miliarde de euro, iar cele din Ungaria în România în jur de 4 miliarde de euro.

? Satu Mare: Conducerea Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare doreşte să aibă propriul candidat la Primăria Satu Mare la alegerile din 2016, după ce timp de 25 de ani a avut candidat comun cu UDMR – a declarat ieri preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner. (Ponderea germanilor din municipiul Satu Mare, declarată conform recensământului din 2011, reprezintă doar puţin peste 1% din populaţie.)

? Echinocţiul de toamnă

? Iom Kipur (Ziua ispăşirii), sărbătoare mozaică (a început, după asfinţitul soarelui, în ziua precedentă, 22 septembrie)

? „Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor”

? Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió? va fi realizata de Benedek Csilla.

Bejegyzés navigáció