Két hónap tiltás után egy kis összeget átutalhatnak külföldre a görögök. Az összeg havi 500 euróra rúghat, továbbá negyedévente 8 ezer eurót folyósíthatnak a külföldön tanulók kiadásainak fedezésére. Görögországban továbbra is érvényben marad az a korábbi intézkedés, hogy magánszemélyek hetente legfeljebb 420 eurót vehetnek fel készpénzben számláikról.

Az athéni kormány június 29-én rendelt el szigorú tőkekorlátozást, és utasította a bankokat tevékenységük ideiglenes felfüggesztésére, ugyanis Görögország és hitelezői között megakadt az újabb segélycsomagról szóló egyeztetés, emiatt pedig az Európai Központi Bank nem növelte tovább a görög bankok likviditási támogatását.

Közben Jánisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter föderális rendszert javasol az euróválság megoldására. A Project Syndicate weboldalán megjelent írás szerint az egész euróövezetnek szüksége lenne egy intézményesített adósság-átalakítási rendszer bevezetésére, nem csak Görögországnak. Jánisz Varufakisz szerint a görög kormány hitelezőkkel folytatott öt hónapos kínkeserves alkudozásának egyik legfőbb hozadéka az volt, hogy aktuális európai témává tette a görög adósság átalakításának a szükségességét.