• Astăzi începe Şcoala de vară de la Băile Tuşnad. Manifestarea ajunsă la a 26-a ediţie oferă prilejul de a discuta despre diferite teme politice, economice, sociale ale Transilvaniei. La manifestare va fi prezent, sâmbătă, ca în fiecare an premierul ungar Viktor Orban. Ediţia din acest an se desfăşoară sub sloganul ?Mai mult decât un festival?. În cadrul manifestărilor vor fi diverse concerte în fiecare seară, iar în timpul zilei programele sunt organizate în mai multe locaţii din zona de campare a Băilor Tuşnad.
  • Ministerul Culturii poate decide soarta Centrului Cultural Arcuş, care îşi suspendă activitatea în această lună ca urmare a evacuării din sediul de până acum, Castelul Szentkereszty, care a fost retrocedat. Avocatul moştenitorilor, Kincses Előd a trimis o adresă Ministerului Culturii în care îi solicită să decidă în privinţa viitorului centrlui cultural şi îi informează ca instituţia trebuie să elibereze castelul de la Arcuş, judeţul Covasna.
  • Consiliul Local Miercurea Ciuc a aprobat Planul de Urbanism Zonal, dând undă verde astfel construirii tribunelor şi colegiului lângă terenul de fotbal din oraş. Tribunele vor asigura aproape 1000 de locuri pe scaune, iar colegiul va fi sediul Academiei de Fotbal şi va asigura cazare pentru Colegiul Naţional Marton Aron din Miercurea Ciuc. Aportul primăriei constă în asigurarea terenului pentru construcţie şi racordarea la serviciile comunale. Conform proiectelor, cele două construcţii ar trebui finalizate până anul viitor.
  • Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe va găzdui în perioada 30 iulie-6 septembrie cea mai importantă şi cea mai valoroasă expoziţie din istoria ei. La iniţiativa Muzeului Naţional de Istorie a României, cu sprijinul Ministerului Culturii vor fi prezentate piese din tezaurul de aur şi argint antic din România, cele mai importante şi mai scumpe relicve găsite pe teritoriul ţării.
  • Universităţile din Ungaria nu acceptă nici în acest an adeverinţele de absolvire a bacalaureatului eliberate de instituţiile de învăţământ din România până la eliberarea diplomelor pentru elevii care au susţinut în iunie bacalaureatul, cu toate că săptămâna trecută s-a făcut o promisiune privind acceptarea acestor documente de către departamentul de relaţii cu publicul al sistemului de coordonare a admiterii.
  • Partidul Civic Maghiar va nominaliza până la finele anului candidaţii săi pentru alegerile locale din 2016, iar după această dată vor decide în ce localităţi vor avea candidaţi proprii şi unde vor încheia alianţe ? a declarat preşedintele PCM Biró Zsolt cu ocazia şedinţei Colegiului Naţional al PCM.

Bejegyzés navigáció