Promovarea conceptului de autonomie nu poate fi considerata ca fiind o incalcare a legii, a stabilit judecătoria Satu Mare intr-un proces intentat de presedintele unei asociatii maghiare, pentru calomnie, Gazetei de Nord-Vest.

Judetele cu populatie maghiara semnificativa au obtinut locuri fruntase la examenul de titularizare din acest an. Harghita este pe locul al doilea, cu un procent de promovabilitate de 57,3 la suta, dupa Sibiu (59,4%), inainte de Cluj (56,9), Iaşi (53,5), Covasna (53,1), Timis (51,3), Mures (51,1) si Salaj (50,9).

Curtea Constituţională a României discută sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi a hotărârii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta.

În şcolile gimnaziale şi licee vor fi afişate astăzi listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ.

Ambasada Republicii Cehe organizeaző o festivitatea ocazionată de comemorarea a 600 de ani de la martiriul lui Jan Hus, simbol al poporului ceh. (Aniversarea a avut loc la 6 iulie, aceasta fiind data la care Jan Hus a fost ars pe rug după ce a fost condamnat la moarte pentru erezie de sinodul de la Konstanz care a pus capăt schismei Bisericii Apusene.)

Controlorii de trafic aerian urmează să declanşeze o grevă de avertisment, între orele 11:00 ? 13:00, cauza fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă.

Bursa de Valori Bucureşti lansează iniţiativa educaţională ”Fluent în finanţe!” (ora 9:30, la sediul BVB).

Bejegyzés navigáció