A legfrissebb görögországi közvélemény-kutatási eredmény szerint az utóbbi egy napban apadt az igen-tábor a vasárnapra kiírt referendum előtt, de még így is van egy kis előnye a nemmel szavazókkal, vagyis azokkal szemben, akik elutasítják a hitelezőkkel való megállapodást.

A ma reggel nyilvánosságra hozott eredmény az ALCO közvélemény-kutató intézet felmérésén született. Eszerint a megkérdezettek 44,8 százaléka szavazott volna igennel, és 43,4 százalékuk nemmel, ha már most lett volna a szavazás. A határozatlanok aránya 11,8 százalék.

A felmérésben részt vevők 74 százaléka azt mondta: szeretné, ha Görögország bent maradna az eurózónában, 15 százalék pedig azt, hogy nem, mert nemzeti valutát akar. Ebben a tekintetben a határozatlanok aránya 11 százalék.

A mai felmérési eredmény szerint, amelynek az alapja az Elefterosz Tiposz című konzervatív újság megbízásából végzett kutatás volt, a megkérdezettek 47,1 százaléka támogatta a nemzetközi hitelezők által javasolt reformintézkedéseket, 43,2 százalékuk viszont ezek elfogadása ellen volt.