A nemzetpolitika, a külpolitika és a gazdaság kérdéseit helyezik előtérbe az idei Tusványoson, amelyre július 21. és 26. között kerül sor Tusnádfürdőn. A szervezők, az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács és a Kisebbségekért ? Pro Minoritate Alapítvány ma egy kolozsvári sajtótájékoztatón ismertették az idei Tusványos programját, újdonságait.

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, a Tusványos politikai programjainak a koordinátora kijelentette, idén is számítanak Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelenlétére és előadására. A programfelelős megemlítette, a szabadegyetem az autonómiáról tartandó kerekasztal beszélgetés dél tiroli, baszk és katalán résztvevői által nyer nemzetközi jelleget.

Idén az érdeklődők beléptető rendszeren keresztül juthatnak a tábor területére ? jelentette be Fancsali Barna MIT-elnök, a Tusványos erdélyi főszervezője. A délután 4 óra előtt belépők ingyen kapnak karszalagot, akik viszont csak az esti koncertekre érkeznek, azoknak 15 lejt kell fizetniük a belépésért. A heti belépő 70 lejbe kerül.