• Comisiile reunite de mediu, agricultură şi juridică din Camera Deputaţilor au respins marţi cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului silvic. În comisii, 20 de deputaţi au votat în favoarea cererii de reexaminare şi 35 împotrivă, aceasta fiind susţinută de liberali, în timp ce PSD şi UDMR au fost împotrivă.
  • Consiliul Judeţean Harghita va aloca, în acest an, peste 3,5 milioane de lei pentru ajutorarea cultelor din judeţ, fiind cea mai mare sumă distribuită vreodată în acest sens. Cea mai mare sumă, respectiv 2,2 milioane de lei, a fost primită de bisericile aparţinând cultului romano-catolic, care numără şi cei mai mulţi credincioşi în judeţ. Pe locul următor se numără lăcaşele de cult reformate, cele ortodoxe, bisericile unitariene, iar pe ultimele locuri situându-se lăcaşele de cult penticostale şi evanghelice. Banii vor fi folosiţi pentru proiecte diverse, cum ar fi construirea de capele mortuare sau case parohiale, renovări de biserici, sedii administrative, centre comunitare sau tabere de tineret, instalarea de sisteme de încălzire.
  • Partidele aflate la guvernare trebuie să acorde atenţie voinţei minorităţilor, deoarece comunităţile ştiu cel mai bine care sunt drepturile care le privesc, a afirmat ieri Borbély László, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, la întâlnirea cu vicepreşedintele Comitetului de Stat pentru Probleme Etnice al Republicii Populare Chineze, Guan Peijun.
  • Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor a adoptat ieri, cu majoritate de voturi, raport favorabil pe proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Potrivit calculelor iniţiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizaţie specială de 4.000 de lei iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.
  • Radio România şi Primăria Municipiului Oradea organizează, pentru al doilea an consecutiv, în perioada 13 ? 17 mai, Caravana GAUDEAMUS – în Parcul 1 Decembrie.
  • În emisiunea ?Natura Studio?, realizată de Benedek Csilla vom difuza un reportaj despre Simpozionul de sănătate şi stil de viaţă ?Reîntoarcere la natură?, editia a 2-a, Cluj Napoca.

Bejegyzés navigáció