Via Transilvanica & Koronkai levendulás

Adásunk első felében Székely Anna-Máriát, a Tăşuleasa Közösségi Szervezet ügyvezető elnökét, valamint Balázs József Attilát, a szervezet egyik önkéntesét kérdezzük. Ezt követően Molnár Krisztina összeállítását sugározzuk a koronkai levendulásban szervezett szüretről és nyílt napról.

Continue Reading

A vargyasi nomád

Mai adásunk vendége a sepsiszentgyörgyi származású Gajzágó Áron, aki azt állítja, hogy természetszeretete fertőző és e ragály bármelyik formáját szívesen megosztja. Teszi is ezt sokak örömére, hiszen minden nyáron ún. visszavadító táborokat tart a Vargyas-szorosban található tanyáján.

Continue Reading

“Saját magunkat a természet tükrén keresztül tapasztalhatjuk meg”

?Az ember eddigi történelme során a természet gyermeke volt. A természettel együtt élt, otthon érezte magát benne, szinte mindent tudott róla, amire szüksége volt. Csak az maradt életképes, aki otthon volt a természetben. Most a modern ember a természettől függetlenül élhet; amire a természet világából szüksége van, azt a piacon veszi meg, azt mások készen szállítják neki. Fogalma sincs, hogyan termelik meg az élelmiszereket, mi ehető, mi hasznosítható abból, amire a természetből szüksége van. Amióta ember él a Földön, a természetben idegenül mozgók életképtelenek voltak, ma azok élnek a legjobban, akik a legtávolabb kerültek a természet világától.? ? olvasható Kopátsy Sándor A modern ember és a természet című írásában.

Continue Reading