Pentru prima dată după 24 de ani, municipiul Baia Mare nu avea viceprimar de la UDMR. Mandatul de consilier local al actualului viceprimar a fost invalidat de instanță.

Este important ca organizaţiile maghiarilor din România să aibă o atitudine hotărâtă împotriva „fenomenului antimaghiar de la Bucureşti”, din ce în ce mai puternic şi este esenţial ca interesele maghiarilor din Transilvania să fie reprezentate la Bucureşti în mod unitar, a declarat János Mezei, copreşedintele Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), referindu-se  la acordul incheiat cu UDMR privind participarea pe liste comune la alegerile parlamentare.

Directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa, a fost reales ca preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), a anunţat, luni, biroul de presă al teatrului.

Un maghiar originar din România, Zsolt András Varga, a fost ales, luni, de către Parlamentul Ungariei, în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei (Kúria).

Primul film al regizoarei din Cluj-Napoca, Cecília Felméri,
“Spirál”, realizat că coproducție româno-ungară, a primit o mențiune specială la festivalul internaţional de filme de categoria A de la Varșovia. Drama psihologică îi are ca protagoniști în rolurile principale pe Alexandra Borbély, Bogdan Dumitrache şi Magdolna Diána Kiss.

Bejegyzés navigáció