Instanţa a acţionat ca legiuitor când a obligat primăria din Miercurea Ciuc să amplaseze inscripțiile în limba maghiară sub cele în limba română, este de părere primarul orașului, Róbert Kálmán Ráduly, fost deputat. Acesta a anunțat că sentința va fi executată prin tăierea plăcuțelor cu denumirile străzilor și montarea  celor două părți conform deciziei instanței.

Sumele alocate de statul ungar pentru sprijinirea maghiarilor care trăiesc în țările vecine cresc de la an la an și au depășit, în acest an, de peste 10 ori nivelul subvențiilor date de guvernele de dinainte de 2010, când Fidesz a ajuns la putere (25.5 vs. 250 milioane euro).  

Consiliul de administrație al TVR Cluj acuză o campanie de răzbunare din partea conducerii de la București. Printre motivele pentru care a fost declanșată cercetarea disciplinară împotriva tuturor membrilor este și difuzarea emisiunilor informative în limba maghiară pe durata situației de urgență, deși conducerea centrală dispusese difuzarea unor emisiuni timp conservă.

Președintelui României îi va decernat mâine, miercuri, Premiul Internaţional Carol cel Mare, acordat de oraşul german Aachen, pentru unitatea Europei.

Bejegyzés navigáció