Folytatódó harcokról adott hírt ma reggel az örmény és az azerbajdzsáni védelmi minisztérium is Hegyi-Karabahban, tájékoztatásukból azt lehet leszűrni, hogy a nemzetközi közösség békefelhívásai ellenére sem csitul a fegyveres konfliktus a vitatott hovatartozású kaukázusi enklávéban, és a területen kívüli településeket is támadások érik.

Az azeri tárca tájékoztatása szerint az örmény hadsereg a reggeli órákban elkezdte lőni a Hegyi-Karabah környéki azeri falvakat, és a támadásoknak vannak halálos áldozatai és sebesültjei. „A hadsereg megfelelõ válaszlépéseket tesz” – írta a bakui védelmi minisztérium.

A vitatott hovatartozású, örmények lakta, de hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó Hegyi-Karabahban és környékén szeptember 27-én robbantak ki újra a harcok, és a helyzet azóta nem csillapodott. Azerbajdzsánban és Örményországban is rendkívüli állapotot vezettek be, mozgósítást rendeltek el.

Folyamatosan érkeznek hírek halottakról és sebesültekrõl, de a két fél hadijelentései sokszor merőben ellentmondanak egymásnak, mindegyikük saját sikereit domborítja ki, agresszornak állítva be a másikat.