• Pe lângă Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, alte șase unități de învățământ din județul Covasna vor intra de astăzi, 21 septembrie, în scenariul roșu, adică vor derula cursurile exclusiv online.
  • În localitatea Tărcaia (judeţul Bihor) a fost inaugurate, ieri, o nouă grădiniţă care a fost construită cu sprijinului statului ungar. Noua grădiniţă are program prelungit şi poate primi cincizeci de copii, fiind ridicată cu un sprijin de aprox. 360 000 de euro, pe un teren pus la dispoziţie de către biserica reformată. Recepţia lucrării finalizate a fost precedată de o slujbă susţinută de episcopul reformat CSŰRY István.
  • Apariţia vaccinului împotriva coronavirusului este aşteptată în farmaciile din Ungaria pentru începutul anului viitor – a declarat KIS Zoltán, virusolog la Centrul Naţional de Sănătate Publică din Ungaria.
  • În această seară, la Cluj de la ora 20 (în cutea Teatrului Maghiar de Stat) va avea loc spectacolul ”Porno – Povestea soției mele”  o coproducție a Teatrului Maghiar de Stat Cluj și a Teatrului Cetate din Gyula, Ungaria, în regia lui Árpád Árkosi. Spectacolul are loc în limba maghiară cu titrare în limbile română și engleză.
  • Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, duminică, că nu se poate face educaţie online, fără acces la internet, iar peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet. Potrivit elevilor, succesiunea firească a măsurilor pentru garantarea accesului la educaţie este achiziţionarea, în primă fază, a device-urilor conectate la internet, distribuirea acestora către elevii şi cadrele didactice care le solicită, conform Legii 109/2020, şi ulterior conectarea unităţilor de învăţământ la platformele educaţionale, relatează News.ro. „Aceste măsuri pot fi realizate concomitent, însă această modalitate de acţiune presupune management eficient din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, management care a lipsit cu desăvârşire încă de la începutul epidemiei”, subliniază Consiliul Elevilor.

Bejegyzés navigáció