• Noul an universitar de la Universitatea maghiară „Sapientia” a început într-un sistem mixt la toate cele patru sedii ale universităţii din Transilvania.
  • INTERVIU cu BAJCZI Marianna, conducătorul artistic al Manufacturii copiilor din Deva despre munca și programele artistice ale copiilor orfani sau provenți din familii cu probleme din cadrul Fundației Sfântul Francisc din Deva.
  • Începe astăzi la Cluj-Napoca cea de a 20-a ediție a Zilelor Filmului Maghiar „Filmtettfeszt”. Evenimentele se vor desfăşura simultan în 15 oraşe din Transilvania. Ceremonia de premiere va avea loc la data de 19 septembrie, la Cluj-Napoca. Locul central al desfăşurării festivalului va fi, şi anul acesta, în curtea Palatului Bánffy şi la Cinema Victoria.
  • În Ungaria, persoanele care nu poartă mască vor fi coborâte din trenuri şi din autobuzele de cursă lungă. În timpul călătoriei, respectarea reglementărilor este supravegheată de controlorii de bilete şi abonamente.
  • Statul ungar scoate la vânzare, începând din data de 21 septembrie, mii de parcele de teren arabil de cel mult 10 hectare fiecare. Acțiunea face parte din a treia rundă a programului de vânzare de terenuri agricole destinat diminuării numărului de ferme care sunt deţinute în proprietate comună. Centrul naţional pentru terenuri arabile va fi cel care va vinde parcelele de teren cu o suprafaţă de până la 10 hectare pe bază de anunţuri şi fără licitaţie. Ofertele de achiziţie pot fi trimise online până la data de 21 octombrie.

Bejegyzés navigáció