• MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a programului de promovare a talentelor. Astfel 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei. INSERT: ANDRÁS Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate
  • Astăzi, în cadrul Zilelor Maghiarilor din Cluj, va fi lansată cartea Armata de apus de SZÉKELY János, tradusă în limba română de Marius Tabacu, la inițiativa Institutului Balassi din Bucureşti. Despre carte, semnificaţia ei şi traducerea recent apărută vor dialoga scriitorii MÁRTON Evelin şi FILIP Florian. La eveniment va fi prezentat un spectacol de lectură în regia lui KOVÁCS Zsuzsánna și interpretarea actorului Lari Giorgescu (Teatrul Național București).
  • Grupul de inițiativă, care propune înfiinţarea unui teatru de păpuşi maghiar, se plânge de discriminarea secţiei maghiare a Teatrului de păpuşi Puck din Cluj-Napoca, subvenţionată de Consiliul Judeţean Cluj – au declarat la o conferinţă de presă organizată ieri. Regizorul VADAS László, care s-a aflat mai demult la conducerea secţiei, şi actorul marionetist URMÁNCZI Jenő, membru al companiei, au informat presa despre situaţia nefericită creată la Teatrul de păpuşi Puck, unde secţia maghiară nu dispune de un buget propriu, și şeful secţiei nu are putere decizională. Secţia română este avantajată în distribuirea veniturilor instituţiei, în folosirea sălii, la deplasări şi la participările la festivaluri. Şefii de secţie care au pus în discuţie situaţia creată au fost destituiţi de directorul teatrului. Directorul Teatrului de păpuşi Puck, Emanuiel Simion Petran, care a respins acuzaţiile şi a pus în vedere o procedură disciplinară, respectiv o acţiune în judecată împotriva celor doi reprezentanţi ai grupului de iniţiativă.
  • Sfântu Gheorghe: Conferinţă de presă organizată de Alianţa Maghiară din Transilvania – ora 12:00.
  • Zilele Maghiare Partium (ediția a XIX-a) la Satu Mare. Evenimentele au loc în aer liber cu un public cu număr limitat în perioada 17 – 23 august.
  • Mâine, de la ora 19, va lua startul competiția dedicată mașinilor clasice și electrice, în Piaţa Mică din Sibiu. Transylvania Classic 2020 are un traseu de 400 de kilometri, prin Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi pe Transfăgărăşan.

Bejegyzés navigáció