• Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna a acordat calificative de „Sigur” in privinta pandemiei de coronavirus diferitelor locatii turistice din judet. Avem un interviu cu Robert Grüman, vicepresedintele pentru probleme turistice a Consiliului Judetean Covasna.
  • Gálfi Árpád, primarul oraşului Odorheiu Secuiesc, va candida pentru un nou mandat, la alegerile locale din septembrie, din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).
  • Guvernul ungar intenţionează să înceapă anul şcolar conform programului obişnuit. Potrivit ordonanţei, care urmează să fie publicată în scurt timp, şcoala ar putea începe în data de 1 septembrie, la fel ca în anii precedenţi, se arată în comunicatul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria (Emmi).
  • Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri, un prim set de măsuri menite să sprijine redresarea firmelor din municipiu care au fost afectate de pandemie:

– reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale ale persoanelor juridice

– scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorată de persoanele juridice care au calitatea de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ teritoriale

– anularea cotei de 50% a obligaţiilor accesorii datorate cu titlu de majorări de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale restante la data de 31 martie 2020, inclusiv bugetului local al municipiului Sfântu Gheorghe, de către persoane juridice. 

Bejegyzés navigáció