A bukaresti ítélőtábla elhárította illetékességét az augusztus 10-ei, a csendőrség volt vezetői ellen folyó büntetőeljárás újbóli megnyitása kapcsán. Az ügyet a csendőrség volt vezetőinek kérésére áthelyezték a bukaresti törvényszékre.

A csendőrség vezetői megpróbálták egyébként elhalasztatni hétfőn a tárgyalást, és kérték a kijelölt bíró lecserélését, de kérelmüket elutasították.

Giorgiana Hosu DIICOT-főügyész a múlt héten jelentette be, hogy újraindul a nyomozás a Román Csendőrség volt vezetőhelyettese, Gheorghe Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan őrnagy, a bukaresti csendőrség vezérigazgatója, továbbá a csendőrség volt vezetője, Cătălin Sindile, valamint Mihai Dan Chirică volt belügyi államtitkár ügyében. Előzőleg többen is panaszt nyújtottak be a nyomozás lezárását elrendelő határozat ellen.

A DIICOT egyébként többek között azt állította az ügy lezárását elrendelő határozatában, hogy a Victoriei téren tüntető békés tömeg nem határolódott el azoktól, akik agresszíven léptek fel a rendfenntartókkal szemben, sőt mulattatta is őket a helyzet. A DIICOT szerint az erőszakos fellépésnek nem mindegyik „járulékos áldozata” volt „ártatlan áldozat”.