• În perioada 21 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 se pot depune aplicațiile pentru ”Premiul Mentor pentru excelență în educație – 2020”. Nominalizările se fac online, prin site-ul Fundației Pentru Comunitate. Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege 10 personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor primi câte un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.
  • UDMR va avea candidaţi pentru postul de preşedinte de consiliu judeţean în mai multe judeţe, la alegerile locale din septembrie. Pe lângă judeţele cu populaţie maghiară numeroasă (Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare şi Bihor) vor fi numiţi candidaţi şi în judeţele Sălaj şi Cluj, în plus se mai negociază propunerea unei candidaturi şi în judeţul Braşov.
  • REPORTAJ: Evenimente culturale amânate în județul Arad din cauza pericolul răspândirii virusului SARS-CoV-2.
  • Economia Ungariei începe să revină pe o traiectorie ascendentă – a declarat Mihály Varga, ministrul ungar de finanţe. Dezvoltarea economiei continuă să se concentreze pe micro-întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, pe extinderea ocupării forţei de muncă şi pe reindustrializare.
  • In memoria Dr. Eőry Ajándok, medic din Ungaria, fondatorul Grupul maghiar de lucru pentru acupunctura și membru al Asociatiei de Biofizica a Academiei Maghiare (m. 10 iulie 2020). Partea a 2-a a interviului, realizat in anul 2014, despre experienta in ajutorarea oamenilor strazii cu probleme de sanatate. In cadrul Serviciului de Sanatate Málta a lucrat cu oameni ai strazii mai mult de 10 ani. A primit Ordinul Meritul Maghiar al Republicii Ungare pentru realizarile sale.

Bejegyzés navigáció