• Uniunea Maghiară din Voivodina (VMSZ) va continua să facă parte şi în următorii patru ani din coaliţia de guvernare din Serbia, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Voivodinei şi la nivel local – a declarat István Pásztor, preşedintele celui mai mare partid maghiar din Voivodina, ieri, după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele sârb. Deocamdată nu s-a discutat despre ministerele în care politicienii VMSZ vor ocupa funcţii.
  • Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca continuă activitatea în spaţiul online cu poveşti din cadrul proiectului „AudioPuck – Poveştile copilăriei” (în română) şi „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară). În această săptămână vor putea fi ascultate două poveşti noi: „Craiul zăpezii” „Hókirály”, în lectura actorului Urmánczi Jenő şi „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, în lectura actriţei Andreea Bolovan.
  • în Harghita s-au încheiat, până în prezent, 137 de proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional, în valoare de 155 de milioane de euro şi se preconizează că se va ajunge, în final, la proiecte de peste 250 milioane de euro – a declarat directorul eneral al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.
  • La nivelul județului CV au fost depuse peste 12.600 de cereri (pentru suprafața de 116351.45 de hectare), în cadrul campaniei de primire a cererilor unice de Plată pentru anul 2020, arată datele Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Județele cu cele mai multe cereri înregistrate sunt Suceava, Bihor, Dolj. In comparație cu anul trecut, la nivel national, numărul cererilor a scăzut cu 13.373 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 235.245,94 ha, fapt care confirmă tendința de comasare a terenurilor de la an la an.

Bejegyzés navigáció