• Curtea de Apel Ploieşti a decis prin sentinţa definitivă în favoarea județului Neamț în procesul pentru Cheile Bicazului, privind graniţa între oraşul Gheorgheni din jud. Harghita şi comuna Bicaz-Chei din Neamț. Sentinţa de ieri a pus capăt unui proces care a durat aproape 10 ani. INSERT cu BORBOLY Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, care a declarat că vor utiliza calea de atac extraordinară, după ce vor intra în posesia sentinţei împreună cu motivarea.
  • 17,5 hectare va avea parcul care va fi înființat pe  spatial fostei platforme industriale Rulmentul Braşov. Costurile proiectului sunt evaluate la 43 milioane de euro şi vor fi acoperite de finanţare din bani europeni. Autorităţile locale au optat pentru varianta cu cele mai multe spaţii verzi dintr-un total de trei scenarii elaborate de specialişti ai Băncii Mondiale.
  • Gala laureaților a Festivalului Muzicii Maghiare la București. Evenimentul va fi transmis, astăzi, de la ora 18.00, pe pagina de facebook a Institutului Balassi.
  • După trei luni de închidere, oraşul balnear Hajdúszoboszló (din Ungaria) şi-a deschis porţile în faţa turiştilor.
  • COMEMORARE: în anul 2007 a murit DOMOKOS Géza, scriitor şi publicist de naţionalitate maghiară din România, primul preşedinte al UDMR (25.XII.1989-17.I.1993) (n. 1928)   

Bejegyzés navigáció