Az izraeli légierő rakétacsapást mért az észak-szíriai Aleppó tartományban egy kutatóközpontra és az asz-Szafirahban található katonai támaszpontra, illetve a Hezbollah milícia Deir-ez-Zór tartományban lévő állásaira – adta hírül a szíriai állami média tegnap este.

A SANA állami hírügynökség a szíriai hadseregre hivatkozva közölte, hogy „ellenséges harci repülőgépek” indítottak rakétákat a célpontok ellen. A hadsereg szerint a légvédelem elhárította a támadást, jelenleg pedig még tart a kárfelmérés. Az al-Hadasz televízió úgy értesült, hogy csak az Aleppó határában lévő kutatóközpont ellen 12 rakétát indított az izraeli légierő. Az al-Hadasz úgy tudja, a síita Hezbollah milícia állásait lőtték. Izrael már hetek óta támad szíriai célpontokat, mert aggódik, hogy a Hezbollah megpróbál üzemet létrehozni precíziós rakéták gyártására.

A Reuters hírügynökség egy térségbeli hírszerzői forrásra hivatkozva közölte, hogy Izrael igyekszik fokozni támadásait a térségben, míg a nemzetközi közösség figyelmét a koranavírus járványa elleni küzdelem köti le. Irán és a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei Szíriában a kormányerők oldalán harcolnak.