• Blocarea reuniunilor Consiliului NATO-Ucraina va continua până la încheierea unui acord privind redobândirea drepturilor minorităţilor – a anunţat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Szijjártó Péter.
  • Echipamente medicale performante, în valoare de 212.000 euro, vor intra în dotarea Spitalului Municipal din Gheorgheni, în urma unei donaţii făcute de o companie petrolieră prezentă în România, prin intermediul Fundaţiei pentru Parteneriat din M-Ciuc. Secţiile de Neonatologie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie şi Anestezie şi Terapie Intensivă vor fi dotate – a declarat directorul Fundaţiei pentru Parteneriat din M-Ciuc, Potozky László.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor fi în sală la votul de învestire a Guvernului Cîţu, dar o decizie privind votul va fi luată chiar astazi, ziua programată pentru validarea în Parlament a noului Executiv.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că prioritatea numărul 1 trebuie să fie sănătatea publică, propunerea formaţiei pentru alegerile locale este 14 iunie, înainte de Bacalaureat. Dacă nu se pot organiza pe data de 14 din cauza evoluţiei epidemiologice atunci 28 iunie ar fi o altă dată, dar acest lucru înseamnă că se prelungeşte mandatul primarilor – a adăugat Kelemen.
  • Deputatul european Winkler Gyula (UDMR, PPE) susţine că epidemia de coronavirus ar putea induce în UE o criză economică şi una socială, iar în acest context Europa va avea nevoie de un plan de stimulare economică, la fel de eficient ca cel din 2008.
  • Interviu cu profesoara, ilustratoarea Joós Andrea (Budapesta) despre proiectul ei initiat (Culorile femeii) și ajuns in finala Galei Richter Anna (pentru proiecte de constienzare în domeniul sanatatii). Scopul proiectului Culorile femeii este realizarea unei carti de colorat care contine desenele organelor feminine cu fidelitate anatomica si cu descrieri, respectiv sfaturi medicale privind preventia, mentinerea și rehabilitarea sanatatii.

Bejegyzés navigáció