Az új típusú koronavírus-járvány kezdete óta legkevesebb napi új esetet jelentették kedden Kínában. Kínát leszámítva eddig Iránban végezte a legsúlyosabb pusztítást a koronavírus. Az országban több mint 2000-en fertőződtek meg koronavírussal, és a járvány eddig 77 halálos áldozatot követelt.

Hétfő éjfélig 125 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi területén, vagyis az új esetek száma tovább mérséklődött a hétfőn közölt 202-ről, ráadásul a legalacsonyabb napi adat volt azóta, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság januárban elkezdte azokat közzétenni. Szintén hétfő éjfélig újabb 31 halálozásról számoltak be, ezzel a fertőzés következtében elhunytak száma 2943-ra nőtt a szárazföldi Kínában.

A Kínában eddig diagnosztizált, mintegy 80 ezer fertőzött közül már több mint 47 ezren gyógyultak meg. A még kezelés alatt álló, 30 ezer páciens közül 6806 állapota súlyos. Országszerte további 587 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt a vírusfertőzés gyanúja miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány január 23. és február 2. között tetőzött Kínában, és azóta folyamatosan mérséklődik.