• La Liceul Teoretic Ady Endre din Bucureşti are loc astăzi balul de lăsata secului cu participarea unor artişti şi profesori de dans popular din Sfântu Gheorghe.
  • Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor a dat aviz negativ proiectului de lege privind Autonomia Ţinutului secuiesc – a anunţat deputatul UDMR József Kulcsár-Terza, iniţiatorul proiectului. Conform acestuia Camera Deputaţilor va trebui să dezbată proiectul până la 25 martie, da până atunci mai este necesar aviyul a patru comisii de specialitate. Senatul este camera decizională în privinţa acestui proiect.
  • Nici în acest an după apariția în presă a anunțului conform căruia conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe așteaptă nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”, reacția consilierilor partidelor românești nu a întârziat să apară. În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 27 februarie, un consilier a solicitat ca în 2020 an premiul să fie acordat post-mortem unui reprezentant al comunității românești, contrar regulamentului, pe motiv că în trecut s-au mai făcut astfel de excepții.
  • În luna martie, programul Teatrului „Andrei Mureșanu” se va îmbogăți cu spectacolul-comedie „Doi morți vii”, montat de celebrul regizor Alexandru Dabija, după piesa cu același titlu, scrisă de Vasile Alecsandri. Cea mai interesantă veste legată de această nouă producție a teatrului din Sfântu Gheorghe  este aceea că biletele la premieră au fost epuizate înainte ca echipa de PR să fi încheiat campania de promovare, ceea ce confirmă încrederea spectatorilor în calitatea producțiilor TAM.
  • În Europa, în ultimii ani, s-a intensificat influenţa forţelor politice ultranaţionaliste şi xenofobe, totodată s-a intensificat antisemitismul, precum şi aşa-numita islamofobie împotriva celor de religie islamică – se arată în Raportul anual al Comisiei Europene împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei, publicat, joi, pe baza datelor din 2019.
  • Statele din Grupul de la Visegrád (V4) sprijină aderarea cât mai urgentă a ţărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană, s-a anunţat joi, la reuniunea de la Praga. Republica Cehă, Polonia, Ungaria şi Slovacia sunt convinse că aderarea acestor ţări va contribui la consolidarea stabilităţii şi securităţii regiunii, şi a Europei în ansamblu, a declarat ministrul ceh de externe, Tomas Petricek, în cadrul conferinţei de presă organizată în urma reuniunii.
  • În temeiul încheierii emise joi de Tribunalul Judeţului Bacău, Consiliul Judeţean Harghita poate interveni în procesul intentat de comuna Sânmartin împotriva Consiliului Local Dărmăneşti pentru a dispune anularea hotărârii acestui consiliu prin care s-a dispus trecerea cimitirului din Valea Uzului în patrimoniul public.
  • Potrivit sentinţei de joi a Tribunalului Judeţean Covasna, nu trebuie arborat steagul României pe turla primăriei din Sfântu Gheorghe pentru a aniversa „eliberarea de sub ocupaţia ungară” a municipiului. Rezumatul sentinţei în primă instanţă a fost publicat pe portalul tribunalelor din România. Soluţia nu este definitivă.

Bejegyzés navigáció