• Propunerile făcute în urma iniţiativei cetăţeneşti europene pentru minorităţi, Minority SafePack au avut parte de o primire pozitivă din partea Comisiei Europene. În urma acestora, până la 10 iulie, comisia va lua decizia de a începe sau nu un proces legislativ.
  • UDMR va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru – a anunţat preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. „Vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie” – insert cu Kelemen şi cu Cseke Attila despre motiune.
  • Alianţa Maghiară din Transilvania, formată în urma alierii din ianuarie dintre Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar, a emis un comunicat prin care ia apărarea locuitorilor din Ditrău, acuzaţi de xenofobie.
  • Circulaţia pe drumurile intre Gheorgheni – Lacu Roşu şi Gheorgheni – Praid rămâne închisă din cauza arborilor prăbuşiţi pe carosabil. Vântul deosebit de puternic a doborât zeci de brazi pe drumurile din judeţ. Zona Borsec – Topliţa este parţial nealimentată cu energie electrică, fiind afectaţi 1.649 de utilizatori, la fel ca şi localităţile Sânsimion, Tuşnad, Secu, Bilbor, Bălan, Lacu Roşu şi Liban, unde nu au curent electric aproximativ 6.000 de utilizatori. În oraşul Bălan şi în comuna Corbu unităţile şcolare vor fi închise astazi.
  • Asociația Fotografilor Maghiari de pretutindeni își prezintă creațiile fotografice la Carei, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Salonului Internațional Fotografic Maghiar. Vernisajul expoziției va avea loc astayai la Castelul Károlyi.

Bejegyzés navigáció