• Grupul de lucru pentru minorităţi al Parlamentului European (PE) i-a ales, pe europarlamentarii Vincze Lóránt (UDMR), şi pe Gál Kinga (Fidesz) ambii din grupul PPE, în calitate de copreşedinţi.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că orice parlamentar care nu este de acord cu forma sau fondul angajării răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este obligat să voteze moţiunea de cenzură. Noi vom vota moţiunea de cenzură, unii dintre noi au şi semnat-o – a adăugat Kelemen.
  • În perioada 31 ianuarie – 2 februarie se va desfăşura competiţia pe zăpadă Winter Rally Covasna, având distanţa totală a probelor speciale de 98,5 kilometri şi 8 probe speciale.
  • Liderii mai multor formaţiuni politice din HR condamnă atitudinea şi manifestările unor cetăţeni din localitatea Ditrău, care sunt nemulţumiţi de prezenţa în comuna lor a doi muncitori din Sri Lanka, şi cer autorităţilor să ia măsuri pentru ca situaţia să nu degenereze. 
  • Numărul intervenţiilor la care au participat subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, împreună cu serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă, a crescut în 2019 cu peste 20%, arată bilanţul instituţiei făcut public recent.
  • Guvernul ungar a decis să dubleze numărul militarilor care protejează frontiera sudică a ţării. Şeful cancelariei Gulyás Gergely a afirmat că presiunea migratorie a crescut în zona respectivă, unde 80 de migranţi au încercat săptămâna asta să intre ilegal pe teritoriul Ungariei.
  • Tribunalul judeţean din Zagreb a anulat recent sentinţa pronunţată în 2018, potrivit căreia Hernádi Zsolt, preşedintele şi directorul general al companiei ungare MOL, trebuia să fie arestat. Dacă sentinţa va deveni definitivă, va fi retras mandatul european de arestare emis pe numele lui Hernádi şi acesta va fi eliminat şi de pe lista Interpol a persoanelor urmărite. 

Bejegyzés navigáció