• Scriitorul maghiar Szilágyi István a fost distins cu un premiu pentru întreaga operă. Distincţia „Pentru Transilvania” a fost acordată de UDMR, de Fundaţia „Communitas” şi Fundaţia Academică „Kós Károly”, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.
  • Deputatul UDMR Korodi Attila a anunţat că va participa la alegerile preliminare, la care Uniunea Democrată Maghiară din România va desemna candidatul său pentru Primăria Miercurea Ciuc la alegerile locale (programate în luna martie). Contracandidatul său la prealegeri este actualul primar, Ráduly Róbert Kálmán. 
  • Fundaţia pentru Parteneriat din M-Ciuc a lansat, ieri, cea de-a XV-a ediţie a Programului ‘Spaţii Verzi’, finanţat de MOL România, suma alocată este aproape 800.000 lei. Organizaţiile de mediu pot depune, până la data de 20 februarie, cereri de finanţare pentru proiecte.
  • Casa de Cultură și Biblioteca „Móricz Zsigmond” din Fehérgyarmat și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare organizează mâine vernisajul expoziției de arte vizuale „Artiști Plastici Sătmăreni”, la Galeria Orașului Fehérgyarmat din Ungaria. Expoziția este deschisă în perioada 24 ianuarie – 10 februarie.
  • Judeţele Csongrád şi Timiş lucrează la planificarea unor investiţii comune, pentru ca imediat după startul ciclului de dezvoltare 2021-28 al UE să poată depune proiecte de finanţare, a transmis Consiliul Judeţean Timiş.
  • Secretarul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, Csép Andrea, a anunţat că va cere o monitorizare din partea CNA pe respectarea noilor prevederi din legea audiovizualului privind popularizarea acelui Telverde destinat victimelor violenţei domestice, pentru a vedea ca în intervalul de la adoptarea legii cum a fost aplicată la televiziuni şi la posturile de radio.
  • Interviu cu Csendes László membru al CNSAS şi Bandi István membru al institutiei partenere a CNSAS din Ungaria despre asemănările şi diferenţele între cele două instituţii.
  • Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat cu 10.000 lei pe primarul municiupiului Tg. Mureş şi Primăria Covasna – insert cu Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.
  • Interviu cu directorul Institutului Balassi despre expoziţia de ceramică Zsolnay şi legăturile acestuia cu Bucureştiul.
  • Peste 300 de copii – membri ai mai multor grupuri folclorice care reprezintă diverse minorităţi naţionale, dar şi regiuni istorice din România – sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă şi duminică, în Salina Praid, la un festival interetnic şi multicultural. ‘Festivalul jocului, bucuriei şi prieteniei în Salina Praid’ se desfăşoară sub genericul ‘Convieţuire prin joc’, se află la a treia ediţie.

Bejegyzés navigáció