A különnyugdíjak eltörlését célzó törvénytervezetet is napirendre tűzik a parlament jövő heti rendkívüli ülésszakán. A házbizottság az ellenzéki Szociáldemokrata Párt(PSD) kezdeményezésére egészítette ki a rendkívüli ülésszak napirendjét, amelyet az államfő a kétfordulós polgármester-választás bevezetése érdekében hívott össze.

Marcel Ciolacu, a PSD  és a képviselőház elnöke hozzátette: nem volt már értelme, hogy a PSD – eredeti terveinek megfelelően – külön rendkívüli ülésszakot kezdeményezzen, így a választási törvény módosítása miatt összehívott ülésszakon, jövő kedden fognak voksolni a képviselők a különnyugdíjakról is.

A PSD arra hivatkozva sürgeti a különnyugdíjak eltörlését, hogy ezzel fedezetet teremtsen a családi pótlék megduplázására. A „gyerekpénzként” emlegetett támogatás újabb emelését a parlamentben többségben lévő baloldal szavazta meg tavaly decemberben, a törvény alkalmazását – amely évente több mint 7 milliárd lejes többletkiadást jelent – a költségvetési források hiányára hivatkozva augusztusig elnapolta a liberális kormány.