• Universităţile din România nu pot obliga absolvenţii minoritari să susţină examen pentru competenţe lingvistice de limba română. Dovada competenţelor lingvistice ale acestor tineri se face prin diploma de bacalaureat. Regulamentul pentru admiterea în învăţământul superior a fost modificat printr-un ordin de ministrul Educaţiei, la solicitarea Avocatului Poporului. Ordinul a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.
• Noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, KOVÁCS Gergely, va fi înscăunat în data de 22 februarie. Papa Francisc l-a numit pe Kovács Gergely, pe 24 decembrie, arhiepiscop de Alba Iulia. Noul arhiepiscop s-a născut în 1968, la Târgu Secuiesc. Din februarie 2012 este postulatorul cauzei de beatificare a episcopului transilvănean MÁRTON Áron.
• Este exclus ca dublarea alocației copiilor să intre în vigoare în prima jumătate a anului; guvernul va face tot ce ține de el pentru a sabota legea – estimează deputatul UDMR CSÉP Éva Andrea, secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.
• Guvernul va cheltui anul acesta peste 200 de milioane de euro pentru achiziționarea de transportate militare, conform unui contract încheiat în ultima zi a anului trecut.

Bejegyzés navigáció