• 18 decembrie – “Ziua Minorităţilor Naţionale” din România.
• La Muzeul Satului din București are loc, astăzi, un eveniment de diplomație publică dedicat sărbătoririi “Zilei Minorităţilor Naţionale”. (ora 15:30)
• La Budapesta au fost înmânate ”Premiile pentru naţionalităţi” cu ocazia Zilei Minorităţilor. Anul acesta au fost premiate 13 persoane şi organizaţii. Printre ele figurează fostul redactor de radio de limbă română KIMPIÁN Péter, conducătorului orchestrei simfonice rome SziRom BATYI Róbert, artistul plastic DECHANDT Antal, actriţa şi fondatoarea de teatru Judit JÓNÁS, pictoriţa Andrea PAPAGEORGIU, Ansamblul Folcloric Sârbesc “Tabán” şi jurnalista, redactoarea specializată în problemele naţionalităţilor TARAGYIA Emília. (6,5% a populaţiei din Ungaria aparţine unei naţionalităţi autohtone.)
• REPORTAJ despre petrecerea-surpriză pentru personalul secției de urgență a Spitalului Județean Harghita, pentru care multe femei intreprinzătoare au oferit cadou produse artizanale realizate chiar de ele. Vorbim cu dr. KACSÓ Jolán, conducătorul secției de urgență si cu nefrologul ILYÉS Andrea.
• Filmul maghiar „Cei care au rămas”, regizat de TÓTH Barnabás (din Ungaria), a fost inclus pe lista scurtă a filmelor internaţionale nominalizate la premiul Oscar. În acest an, Academia Americană de Film a selectat 10 titluri de pe lista scurtă, dintr-un total de 93 de filme. Filmul “Cei care au rămas” se bazează pe cartea “Timpul bărbaţilor” a scriitoarei maghiare VÁKRONYI F. Zsuzsa.

Bejegyzés navigáció