• Astăzi începe la Timișoara seria de evenimente aniversare, intitulată „Timişoara 30”. Timp de 5 zile (12-16 dec.) organizatorii doresc să clădească politici ale memoriei în rândul comunităţii maghiare din România legate de evenimentele istorice de acum 30 de ani. INSERT: TORÓ T. Tibor, organizatorul principal al evenimentului.
• Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Revoluţiei Românese va deschide, sâmbătă, în Muzeul „Koszta József” din oraşul Szentes (Ungaria), expoziţia intitulată „Timişoara 89 – ajutorul Ungariei”.
• REPORTAJ despre semnarea acordului de cooperare între Asociația Ziariștilor Maghiari din România și Asociația Ziariștilor Maghiari din Voivodina (Serbia), care avut loc weekend-ul trecut la Arcuș (jud. Covasna).
• Au fost trimise, ieri, la Cleja (județul Bacău) donaţiile de alimente neperisabile şi jucării pentru ceangăi. Orașului Vác din Ungaria a organizat pentru a 16-lea oară colecta pentru comunitatea ceangăilor maghiari din localitatea moldoveană.
• Lucrările de conoslidare și reabilitare a Cetății Râșnov, jud. Brașov, se vor demara la începutul anului 2020 și vor dura 27 de luni, perioadă în care cetatea va fi închisă parțial pentru public.
• Apel al Asociației femeilor din Sibiu pentru ajutorarea victimelor abuzului domestic, care sînt găzduite pînă la rezolvarea situației lor dificile la Adăpostul pentru femei (Sibiu).
• Dacă parlamentul ucrainean va adopta modificarea legii administraţiei în forma ei actuală, aceasta poate fi un nou atac împotriva maghiarilor din regiunea subcarpatică a Ucrainei, deoarece harta administrativă ar fi redesenată în dezavantajul lor – a declarat politicianul Fidesz, ZSIGMOND Barna Pál, co-preşedintele grupului de lucru al autoguvernării regionale în cadrul Forumului Deputaţilor Maghiari din Bazinul Carpatic.

Bejegyzés navigáció