• Au intrat în funcţiune noii sateliţi de buzunar fabricaţi în Ungaria, care au fost lansaţi în spaţiul extraterestru în data de 6 decembrie. Primele semnale au fost recepţionate de un amator radio japonez, la aproximativ 4 ore după lansarea pe orbită, atât de pe satelitul SMOG-P cât şi de pe ATL-1.
  • Un număr de 504 elevi din Harghita au abandonat cursurile în anul şcolar trecut, cei mai mulţi fiind din mediul rural, arată o situaţie făcută publică de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Numărul cel mai mare al elevilor care au renunţat la cursuri, respectiv 145, sunt în ciclul gimnazial. 34 dintre elevii aflaţi în abandon au putut fi reintegraţi – declara inspectorul şcolar Bartolf Hedvig.
  • Aproape jumătate dintre urşii aflaţi pe fondurile de vânătoare ale Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Covasna nu au intrat în hibernare şi continuă să facă pagube materiale, afirmă conducerea asociaţiei. Schimbările comportamentale ale urşilor sunt influenţate şi de temperaturile relativ calde pentru această perioadă a anului.
  • Un reportaj de la expozitia si targul de produse realizate de persoane cu dizabilitati (handicap) apartinand la peste 50 de organizatii de profil din jud. HR, expoziție desfășurată la Miercurea Ciuc.
  • Un reportaj despre prima editie a Caravanei Ingerilor, un targ cu 45 de mesteri artizani din Transilvania, care viziteaza an aceasta luna 5 orase ardelene.

Bejegyzés navigáció