• Autorităţile judeţene din Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov au decis să ceară sprijinul Parlamentului European pentru a convinge autorităţile centrale de la Bucureşti că este nevoie de acţiuni mai rapide şi mai ferme în privinţa urşilor care s-au înmulţit foarte mult şi pun în pericol viaţa oamenilor. Petiţionarii argumentează că şapte persoane au murit doar anul acesta după ce au fost atacate de urşi şi susţin că birocraţia este excesivă şi nu au libertate pentru a decide dacă un urs trebuie sau nu vânat. 
  • Filiala Seghedin a ICR Budapesta, împreună cu Consulatul General al României la Szeged, organizează astazi un concert de chitară susținut de „Trio Zamfirescu și Adrian Nour” în sala Díszterem a Szent-Györgyi Albert Agóra, din Seghedin.
  • Avem un interviu despre mazgalitul inconstient (sensul mazgalitului) si despre desenatul spontan cu arhitectul clujean Moscu Katalin care cu cativa ani in urma a infiintat un curs de mazgalit numit agyfirka-gogonele-gogodo. 
  • Este în interesul strategic al Ungariei şi României ca axa Nord-Sud să fie consolidată, ca în apropierea frontierelor să se construiască autostrăzi, ca legăturile feroviare să fie asigurate şi ca întreprinderile mixte româno-maghiare să aibă acces şi pe pieţele din ţări terţe – a declarat Zsolt Semjén, vicepremierul ungar, luni, la Békéscsaba, la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Secţiei Româno-Maghiare a Camerei de Comerţ şi Industrie a Ungariei (MKIK).
  • Ungaria a trimis o propunere legislativă către Comisia Europeană conform căreia autorităţile de la Budapesta vor să modifice normele privind securitatea nucleară astfel încât un contract cu o valoare de 12 miliarde euro semnat cu un consorţiu rus şi care vizează extinderea centralei nucleare de la Paks să poată fi urgentat, au declarat mai multe surse pentru Reuters. 
  • În cadrtul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, (19 – 30 nov.) astăzi la Cluj-Napoca au loc spectacolele: „Eu/Fabre”, după Jan Fabre, regia: Klim Kozinsky la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj şi „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, regia: Michal Dočekal – la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj.

Bejegyzés navigáció