• Procesul de corupţie al fostului primar din Gheorgheni va fi reluat de la început, după patru ani şi jumătate de litigii şi o hotărâre de achitare în prima instant – a decis Curtea de Apel Târgu Mureş. MEZEI János – care în prezent deţine funcţia de preşedinte al Partidului Civic Maghiar – a fost acuzat de abuz în serviciu a spus că Tribunalul Harghita, care a acţionat în primă instanţă, a omis o lege care a intrat în vigoare în anul 2000 şi care impune, ca judecătorii care judecă cazuri asimilate corupţiei să fie specializaţi în astfel de cazuri. (Împotriva lui MEZEI János a fost inițiat, în 2015, o anchetă de urmărire penală în legătură cu un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu.)
• INTERVIU cu Renate Krekeler-Koch din partea Asociației Catolice pentru Tineret “Ludwig Wolker” din Berlin despre proiectul ERASMUS „Experimentează diversitatea!”, care a avut ca scop promovarea conștientizării istoriei diversificate, multi-etnice, a regiunilor europene prin punerea în scenă a unei piese de teatru, care reflectă ideea unei coexistențe autodeterminate, solidare, responsabile și democratice.
• Astăzi, 19 noiembrie, se deschide, la Cluj, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa cu premiera spectacolului „Mutter Curaj şi copiii ei” (de Bertold Brecht şi Paul Dessau). Spectacolul, prezentat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj împreună cu Teatrul de Stat din Dresda, are un caracter intercultural: unele dintre inserţiile musicale sunt în limba germană, iar limba spectacolului este maghiară.
• INTERVIU cu actorul clujean MAROSÁN Csaba care a susţinut un recital de poezie pe scena Casei de Cultură Petőfi Sándor din București.
• La Ateneul Român va avea loc astăzi, 19 noiembrie, concertul Recital DuoMolto organizat de Institutul Balassi din București (ora 19). Violoncelistul TOMASZ Máté şi pianistul MOLDOVÁNYI András din Budapesta (studenţi ai Universităţii de Muzică Liszt Ferenc) se află în turneu în România. Timp de 4 zile vor concerta la Brașov, Sfântu Gheorghe și Odorheiu Secuiesc. Repertoriul lor cuprinde lucrări din toate curentele muzicale, de la Bach până la Kodály Zoltán.
• Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna anunţă prelungirea cu o săptămână, până la data de 25 noiembrie 2019, a termenului de depunere a filmelor având ca subiect corupție și/sau efectele acestui fenomen, înscrise în concursul SMART (Scurt Metraje Anticorupţie Realizate cu Telefonul) adresat liceenilor din județ. Gala de premiere se va organiza în ziua de 8 decembrie 2019, unde filmele participante în concurs vor fi proiectate pe ecran mare.

Bejegyzés navigáció