• 15 noiembrie 1987: astăzi se împlinesc 32 de ani de când a avut loc Revolta de la Braşov, acţiune de protest politică de origine socială a muncitorilor întreprinderii de autocamioane Steagul Roşu, cărora li s-au alăturat muncitori de la fabricile „Tractorul Braşov“ şi „Hidromecanica“, elevi, studenţi şi alţi locuitori. Manifestanţii au protestat împotriva politicilor economice şi sociale impuse în Republica Socialistă România de şeful de stat Nicolae Ceauşescu, secretar general al Partidului Comunist Român.
• Urmărim săptămâna Filmului Maghiar din București. Vorbim cu DAMOKOS Csaba, designer si scenograf.
• INTERVIU cu actrița și profesor de dicție GYÉRESI Júlia (Tg. Mures) despre arta si tehnica vorbirii, respectiv lectii de dictie.
• Prezidiile Partidului Civic Maghiar şi Partidului Popular Maghiar din Transilvania au discutat despre colaborarea la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Apropierea celor două partide mici intervine în paralel cu distanţarea PCM faţă de UDMR. În luna octombrie, PCM a exclus din rândurile sale pe fostul său preşedinte, BIRÓ Zsolt, semnatar şi adept al acordului de colaborare cu UDMR. Prezidiile PPMT şi PCM îi cheamă din nou pe conducătorii UDMR să le fie parteneri pentru a convoca Forumului de Conciliere Maghiară din Transilvania.
• Astăzi, de la ora 16:00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Din Moldova cu drag”, cu lucrări realizate de membrii Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova. Acesta este ultimul eveniment din cadrul „Toamnei Artei Fotografice 2019”, organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei.
• La Castelul Károlyi din municipiul Carei debutează astăzi cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineri „Zilele Teatrului Tânăr”. Festivalul se încheie duminică, 17 noiembrie. Evenimentul este organizat de Direcția de Cultură și Centrul Cultural, cu sprijinul Primăriei și al Consiliul Local Carei.
• Un număr de 201 feluri de pălinci, cele mai multe produse în județul Covasna, au fost atent analizate și jurizate în Competiția Pălincilor, marți și miercuri. Concursul este organizat de Consiliul Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna. Organizatorii s-au declarat surprinși de numărul mare de mostre înscrise în concurs, dar totodată, bucuroși și de faptul că printre acestea se găsesc unele de calitate neașteptat de bună, cu pretenții de medalie de aur la competiții internaționale. Decernarea premiilor are loc astăzi, 15 noiembrie, la ora 19:00.
• A 25 ediție a Târgului Internațional de Carte de la Târgu Mureș a început ieri. Anul acesta particiă peste 40 de edituri din țară și din afara țării, iar publicul este așteptat până duminică (17 noiembrie) după masă la numeroase lecturi, prezentări de carte, evenimente pentru copii, spectacole de teatru și concert.
• Din luna februarie a acestui an la Sfântu Gheorghe s-a deschis un centru de excelență care sprijină dezvoltarea tuturor elevilor capabili de performanță în diverse domenii. Acesta funcționează în incinta Colegiul Național „Székely Mikó”. În prezent circa 200 de elevi talentați din municipiu și din împrejurimi, împărțiți în 22 de grupe, își folosesc potențialul creativ și în afara orelor. Din luna ianuarie a anului viitor, conducerea centrului are în plan să inițializeze și două grupe cu predare în limba română.
• Cele mai active companii de IT, inginerie și din alte domenii conexe tehnologiei își recrutează pe data de 15-16 noiembrie personalul de care au nevoie, într-un eveniment organizat la BT Arena din Cluj. Târgul oferă celor interesați 500 de posturi. În cele două zile, între orele 11 și 18, vor avea loc și workshop-uri, un hackathon și cinci turnee esports. Cluj Tech Society se recomandă ca fiind cel mai mare târg de recrutare în tehnologie din România.
• Paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic vor fi interzise pe viitor la toate evenimentele publice din Sfântu Gheorghe, primul dintre acestea fiind Târgul de Crăciun, a declarat viceprimarul TÓTH BIRTAN Csaba.

Bejegyzés navigáció