• Astăzi are loc la Institutul Goethe din București vernisajul expoziției foto „Eroii necunoscuți a Revoluției Române după 30 de ani” a cineastului fotograf Dobrivoie Kerpenisan din Germania, care prezintă o față prea puțin cunoscută a Revoluției Române prin intermediul câtorva istorii personale la sfârșitul „Epocii de Aur” a lui Nicolae Ceaușescu – un portret colectiv de eroi necunoscuți ai unei societăți în plină transformare.
  • În perioada 8 noiembrie – 13 decembrie se desfășoară prima etapă online a concursului național „Elevi înțelepți”. Concursul, ajuns la a 10-a edțiție, este organizat pentru elevi care frecventează școli cu predare în limba maghiară.
  • Cântăreaţă maghiară HARCSA Veronika și harpista Anastasia RAZVALIAEVA (născută în Rusia) vor urca pe scena Ateneului Român, sâmbătă, 9 noiembrie. Cele două tinere muziciene vor interpreta lieduri compuse de Claude Debussy pe versuri de Paul Verlaine şi alţi poeţi. (ora 19.00, Sala Mică)
  • Duminică, 10 noiembrie, începe ediția a 13-a a Săptămânii Filmului Maghiar la București. Timp de 8 zile vor fi proiectate peste 20 de filme. Anul acesta va fi dedicat o secțiune specială peliculelor recent renovate de Arhiva Maghiară de Filme,  respectiv vor proiecta documentare și filme artistice cu tematica „30 de ani în libertate”, reflectând asupra schimbării de regim. (10-17 noiembrie 2019)
  • REPORTAJ despre a 3-a ediţie a Conferinţei Internationale de Germanistică, care  a reunit, la Bucureşti, universitari şi specialişti din Germania, Austria, Ungaria, Grecia Italia, Polonia,  Letonia şi România. Tema generală dezbătută a fost pluriperspectivismul. INSERTuri cu: Ileana Maria Ratcu, conferenţiar la catedra de Germanistică şi prodecan al Univ. Bucureşti, Susanne Teutsch, cercetător la Departamentul de Literatură a Univ. din Viena, Alexandra Nicolaescu, lector la caterdra de Germaistică a Univ. Bucureşti, Sabine Pleşu, Univ. Bucureşti.
  • Astăzi are loc la Centrul Cultural Gemran „Alexander Tietz” din Reșița vernisajul expoziției foto BERLIN 2018 a promotorului culturii germane în România si Banatul Montan Erwin Josef Țigla, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la căderea Zidului la Berlin.
  • Luni, 11 noiembrie: la sediul Institutului Maghiar din Bucureşti va avea loc conferinţa de presă prilejuită de evenimentul Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti, ediția a 13-a. În cadrul conferinței de presă va fi vernisată și expoziția de scenografie ale lui Damokos Csaba, recent câştigător al premiului Cel mai bun scenograf la Festivalul de Film de la Szolnok (Ungaria), pentru ultimul său film la care a colaborat, Valan – Valea îngerilor, turnat la Bălan (RO) în ianuarie-aprilie 2018. (ora 14:00, str. Gina Patrichi nr. 8).

Bejegyzés navigáció